7 veje til rigdom

Der findes ingen nem eller hurtigt vej til rigdom – ellers ville de fleste af os nok også være rige. Men der findes alligevel en række grundlæggende årsager til hvorfor nogle mennesker bliver økonomisk uafhængige og får adgang til flere ressourcer end den gennemsnitligt person.

Selvom vi i Danmark som udgangspunkt er rigere end folk i andre lande, skal der alligevel noget til før man kan sige, at man er økonomisk uafhængig og rig på finansielle ressourcer. Rig er også er relativt begreb, som kan være forskelligt for mange. Nogle vil mene, at det er når du har mulighed for at købe den største båd i havnen og flyve rundt i privatfly. Andre vil mene, at rigdom er noget du opnår, når du føler, at du kan gøre, hvad du har lyst til. Kan købe dit drømmehus, få en ny bil og rejse når du har lyst til det.

Lån penge

Om det handler om at blive superrig eller blot økonomisk uafhængig gælder mange af de samme principper. Pengeinfo.dk har samlet 7 årsager til den typiske vej til rigdom.

Arv

Den nok mest oplagte vej til rigdom er igennem arv. Det kan både være finansielle beløb men også overdragelse af fast ejendom eller selskaber, som har opnået en hvis værdi. I en Forbes opgørelse over verdens rigeste mennesker, er det tydeligt, at en stor del af dem på listen har arvet sig til deres rigdom.

Selvstændig

Den anden mest fremhævede årsag til en placering på Forbes liste over verdens mest velhavende er, at man har startet sin egen virksomhed. Dette gælder både i større og mindre forhold. Ser man på den økonomiske elite og rigeste procent i Danmark, præges listen i ligeså høj grad af selvstændige initiativtagere, som har startet deres egen succesfulde virksomhed.

Fast ejendom

Køb af fast ejendom på det rigtige tidspunkt, når markedet er i bund, er nok en af de mest udbredte faktorer for økonomisk stabilitet. Specielt danskere som har købt lejligheder i centrum og nord for København har tjent store summer af penge. Der findes f.eks. eksempler på folkeskolelærer som har købt huse på de dyreste gader (Hambros Alle, Strandvejen m.fl.) i Hellerup for mange år siden, som nu står med boliger der kan sælges for +30 millioner kroner (vel og mærket skattefri indtægt).

Hvis man har likviditet til det, så kan der være gode penge i at investere i ejendom – specielt med den usædvanlig lave rente, du i øjeblikket kan få. Sammenlign renter og lån penge hos en online udbyder til dit næste boligkøb her.

Afkast

Selv en lille formue kan blive meget værd på lang sigt, hvis man investerer den ordenligt. Det kan enten være igennem et pensionsinstitut eller en investeringsbank. Her kan du på lang sigt få glæde af renters rente, så længe du sørger for at holde pengene i dine investeringer fremfor at indfri dem, hvis du pludseligt gerne vil ud og rejse eller have en ny bil.

Gift dig til rigdom

Det lyder som en kliche, men der findes mange danskere som gifter sig til rigdom. Det er bestemt ikke fordi, det er årsagen til at, at de gifter sig. Men der findes mange eksempler på mennesker, der gifter sig ind i velhavende familier.

Brug mindre en du tjener

Dette er måske ikke den hurtigste vej til rigdom, men hvis du hele tiden tænker over, at bruge færre penge end hvad du får ind i løn mv., så vil du på et et tidspunkt i dit liv opleve, at du har overskud, som formentlig ville få dig til at føle dig rig. Det gode ved denne metode er, at alle kan gå i gang med det samme, og opleve effekten af det.

Lotto

Selvom det sjældent kan anbefales at spille lotto pga. de nærmest forsvindende små chancer for at vinde, så findes der alligevel over 3000 danskere, som har vundet over en million kroner i Lotto, hvilket må give en hvis form for økonomisk frihed.

Kviklån