Hjælp til at komme ud af kviklån

Danskerne optager kviklån som aldrig før, hvilket har betydet, at vi sammenlagt har mere end 100 millioner kroner i gæld i de dyre lån.

Hvis man ikke passer på, kan man også risikere, at du bliver snydt til at en alt for høj rente – og det kan derfor betale sig, at kigge sig om. Se evt. Pengeinfo.dk’s sammenligning af kviklån her.

Hvis du er nervøs for de hurtige kviklån, så findes der en løs tommelfingeregel, at der skal være en bank bag den låneudbyder, som du vælge at optage lånet igennem. Det vil til gengæld sige, at du godt kan tage et lån nede i din lokale COOP-butik, da de bliver styret af en bank, som bliver kontrolleret af Finanstilsynet, som sørger for, at du ikke bliver snydt med renten.

Kviklån

En anden mulighed end de hurtige kviklån er kreditkort. Se vores sammenligning af kreditkort her.

Her kan du få en længere, og oftest gebyrfri tilbagebetalingsperiode, hvilket gør det markant billigere at låne pengene her igennem. Vær blot opmærksom på en evt. strafrente, som påfalder, hvis du ikke betaler pengene tilbage inden for den aftalte periode.

Fortryder du?

Ifølge kreditaftalelovens §19 så har du 14 dage til at fortryde dit lån, hvilket betyder, at du indenfor de første 14 dage fra du har optaget lånet kan fortryde, og så har du 30 dage til at betale lånet tilbage.

En anden ting du kan gøre er, at gå til forbrugerombudsmanden, som i de værste tilfælde kan omgøre lånet, hvis du er blevet snydt.

Generelt skal du altid tænke dig on, inden du optager et nyt lån – det gælder både for forbrugslån, realkreditlån, billån, boliglån og ikke mindst kviklån.

Billån

Brug Pengeinfo.dk’s guide og få gode råd til hvilke lån, som du skal holde dig fra. Sammenlign og lån penge ved at benytte vores service.

Skrevet af
Andreas Linde
Hjem » Nyheder og artikler » Hjælp til at komme ud af kviklån