Find ud af, hvor mange penge du kan bruge på dig selv

Det kan være svært at holde styr på økonomien, specielt hvis man ikke har lagt et budget og dermed ingen anelse har om, hvor mange penge der kommer ind på kontoen, og hvor mange penge der bliver brugt i løbet af en måned. Du kan ved hjælp af et budget nemt og overskueligt finde ud af, hvor mange penge du kan bruge på dig selv i løbet af en måned.

Det er fordelagtigt at kende beløbet, så du hele tiden har styr på, hvor mange penge der er tilbage, når måneden er omme. Er der ikke flere penge til rådighed, eller bliver du ved med at ende i overtræk, så kan et budget gavne – specielt hvis du overvejer at låne penge.

Læg et budget, og få styr på dine udgifter

Det kan være svært at lægge et realistisk budget, for har man ikke tidligere tænkt over, hvad man bruger sine penge på, så er det nærmest umuligt at lave et budget, som er realistisk. Kig derfor på din kontoudskrift og se, hvad du bruger dine penge til i løbet af måned.

Når du har et overblik over, hvor din lønindtægt er blevet af, så kan du begynde med at lave budgettet. Det er dog vigtigt, at du husker at skære ned de rigtige steder – og eksempelvis ikke laver et mindre madbudget, mens du bevarer det høje forbrug.

Få overskud i din hverdag med et fast rådighedsbeløb

Et realistisk budget kan være med til at skabe mere overskud i hverdagen, i og med du ikke skal være bange for, at du laver overtræk på kontoen. Budgettet giver nemlig en helt naturlig opstilling af, hvad du bruger penge på – og hvor du kan spare penge. 

Med det rette budget er der nemlig ifølge Rådtilpenge.dk mulighed for at spare mange penge, men det handler i høj grad om vilje. Hvis du kan se, at du bruger mange penge på forbrug, så kan det være, at du skal se, om du kan nedsætte forbruget. På den måde bliver der nemlig skabt et overblik, som gavner både din hverdag og økonomi.  

Budgettet viser dig også, hvilket rådighedsbeløb du har – og det er rådighedsbeløbet, der afgør, hvor mange penge du kan bruge på dig selv i løbet af en måned, når alle faste udgifter er betalt.  

Hav styr på din økonomi, hvis du skal låne penge

Når du har lagt et budget, kommer du som sagt også frem til et rådighedsbeløb. Rådighedsbeløbet er det beløb, som har du har til rådighed, når alle faste udgifter er betalt. Har du styr på din økonomi, men kan du se, at du gentagne gange bliver ved med at få overtræk, kan du overveje, om du skal låne nogle penge. Du kan se en prissammenligning af forbrugslån på Pengeinfo.dk. I prissammenligningen kan du se, hos hvem du får den bedste rente og ÅOP.  

Det er vigtigt for dig selv og ikke mindst låneudbyderne at vide, hvilket rådighedsbeløb du har om måneden, hvis du gerne vil optage et lån. Om det er et lån til en bil, et forbrug eller et hus, er underordnet for låneudbyderne, når kommer til at låne dig penge. Det vigtigste er nemlig, at de kan se, at du har mulighed for at afbetale. Dette kan de se, hvis du har lavet et budget og dermed også har et helt konkret rådighedsbeløb, som du kan fremvise låneudbyderen.