Dette skal du vide, hvis du overvejer at omlægge dit realkreditlån

Der er i øjeblikket mange danskere der er ved at omlægge sit realkreditlån, da renten er historisk lav, og kursen er tæt på ideel på de populære 3%-obligationslån. Herudover kan du få 30 årige fastforrentet lån til under 1%.

Prøv selv at sammenligne dine muligheder og lån penge online hos en lånevirksomhed.

Disse lån kan både være interessante for ny boligejere, men det kan bestemt også være interessant for nuværende boligejere, som overvejer at omlægge deres boliglån til et nyt med en lavere rente.

Billig lån

Når man skal omlægge sig realkreditlån, er der en række områder, som du skal være opmærksom på. Pengeinfo.dk har prøvet at samle de mest væsentlige områder, som du skal være opmærksom på.

  1. Kursen fastsættes af markedet
    Dit realkreditlån er baseret på obligationer, der handles på fondsbørsen på samme måde som andre værdipapirer. Obligationen har en kurs og rentesats, hvor kursen udtrykker den pris, som realkreditobligationen er. Kursen svinger hele tiden alt afhængig af den efterspørgsel, som der er på obligationen.
  2. Tænk over kursen
    Kursen er altafgørende for hvor meget du skal betale for at optage lånet, eller med andre ord, hvor meget du kommer til at skylde for at låne pengene. F.eks. hvis kursen er 100, så kommer man til at skylde det samme, som man låner, men er kursen f.eks. 98, så får man kun 98 kr. for hver 100 kr., som du låner – dvs., at du taber i realiteten penge så snart du optager lånet.
  3. Kom så tæt på 100 som muligt
    Skal du f.eks. ud og låne penge til et nyt hus, som koster 1 million kroner, og kursen på realkreditobligationerne er 97, så får du kun 970.000 kr. for den 1 million kroner, som du låner. Så får at minimere tabet på dit lån, skal du altid stræbe efter at ramme en kurs så tæt på 100 som muligt.
  4. Kursgevinst ved omlægning
    Dit realkreditlån kan altid indfries, hvis du (låntager) tilbagekøber de obligationer, som lånet er baseret på, da det blev udbetalt. Vær dog opmærksom på, at hvis obligationskursen er steget, så vil det koste dig penge, at komme ud af lånet, men er kursen på den anden side faldet, så vil du tjene penge på at komme ud af lånet.
  5. Optag lån ved høj kurs, med indfri ved lav kurs
    Jo tættere på kurs 100, jo mere får du udbetalt, når du optager lånet – og omvendt, jo lavere en obligationskurs, jo mindre skal du betale tilbage.
  6. Vær opmærksom på nye lån
    I øjeblikket er kursen på danske realkreditobligationer meget høj, hvilket skyldes, at der er høj interesse for disse lån blandt internationale investorer. Men hvad sker der, når kursen overstiger 100? Hvis obligationskursen er 101, så ville du i teorien få 10.000 kr. udbetalt, hver gang du låner 1 million kroner. Da realkreditinstitutterne naturligvis ikke kan tillade dette, så lukker de lånet, og etablerer et nyt lån, men til en lavere rente.

Dette er blot nogle enkelte overvejelser, som du skal tænke over, hvis du gerne vil omlægge dit boliglån.

Læs meget mere om realkreditlån her.

Skrevet af
Andreas Linde
Hjem » Nyheder og artikler » Dette skal du vide, hvis du overvejer at omlægge dit realkreditlån