Erhvervslån

Når man taler om erhvervslån, er det første, der falder en ind, ofte de traditionelle banklån. Sagen er dog den, at disse banklån ikke altid er lige nemme at blive godkendt til. Og da slet ikke, hvis du lige er startet som selvstændig, og ikke som sådan kan bevise noget yderligere imponerende overskud.

Hvis du har brug for et lån til din virksomhed, men har problemer med at blive godkendt i banken – eller simpelthen bare ikke orker at skulle igennem alt besværet – kan du med fordel tage et nærmere kig på, hvilke muligheder du har for at optage erhvervslån uden om banken på nettet.

Lån penge

Beregner til erhvervslån online

Langt de fleste banker og pengeinstitutter – ja, sågar online låneudbydere – tilbyder en beregner, så du kan se, hvad et givent lån vil koste dig, før du ansøger.

Det samme gør sig selvfølgelig gældende for erhvervslån.

Næsten uanset hvilken online udbyder af erhvervslån, du klikker dig ind på, vil du finde en låneberegner til erhvervslån, der hjælper dig med at beregne dit lån til virksomheden – herunder hvor meget du skal betale om måneden, og hvad lånet koster i eventuelle oprettelsesgebyrer.

Mange beregnere for erhvervslån bryder ligeledes lånet ned i de enkelte terminer, så du for hver måned kan se:

 • Hvad hovedstolen ligger på
 • Hvor meget du skal betale i renter
 • Hvad den totale månedlige betaling lyder på

Den totale månedlige betaling finder du ved at lægge hovedstolen sammen med den påløbne rente.

Lad os kigge på et eksempel, hvor du låner 50.000 kroner med en tilbagebetalingsperiode på 5 måneder:

Måned Hovedstol Rente Total
1 9.259 kr. 1.973 kr. 11.231 kr.
2 9.624 kr. 1.607 kr. 11.231 kr.
3 10.004 kr. 1.228 kr. 11.231 kr.
4 11.398 kr. 833 kr. 11.231 kr.
5 10.751 kr. 423 kr. 11.138 kr.

De tal, der fremgår af den sidste kolonne “Total”, er det beløb, du skal betale hver måned som afdrag på lånet. Tager du summen af alle tallene i denne kolonne, ender du med et beløb på 56.062 kr. Det er det fulde beløb, du ender med at betale tilbage efter de 5 måneder er gået.

Med andre ord: Du ender med at betale 6.062 kr. for at låne 50.000 kr. i en periode på 5 måneder.

Erhvervslån og rente – fast eller variabel?

Der findes to primære måder at afdrage lån på:

 1. Med fast rente
 2. Med variabel rente

Det kan have stor betydning for den endelige pris på dit lån, hvilken af disse afdragsmetoder du vælger at benytte dig af.

Og netop fordi rente på erhvervslån spiller en så stor rolle, vil vi i dette afsnit kigge lidt nærmere på hvilke fordele og ulemper, der er ved at vælge henholdsvis den ene eller den anden rente (altså enten fast eller variabel rente).

Fast rente på dit erhvervslån

Når du låner penge til erhverv med en fast rente, forbliver renten den samme under hele lånets løbetid, eftersom renten er fastlåst på et bestemt renteniveau

Hvis du gerne vil være sikker på, at dit lån ikke bliver dyrere undervejs, og desuden ønsker at have størst muligt overblik over de månedlige omkostningerne i forbindelse med dit lån, bør du vælge et erhvervslån til en fast rente.

Med en fast rente kan du nemlig være sikker på, at den månedlige ydelse, du skal betale for lånet, ikke ændrer sig i løbet af tilbagebetalingsperioden.

Ulempen ved den faste rente er, at den ikke lader sig påvirke af fald i markedsrenten, hvormed du kunne have sparet penge på den månedlige rente. Fordelen er dog, at fastforrentede lån heller ikke stiger og bliver dyrere, hvis markedsrenten skulle stige.

Variabel rente på dit erhvervslån

Hvis du vælger at ansøge om lån med variabel rente, vil renten stige eller falde alt afhængig af markedsrenten.

Det betyder altså, at hvis markedsrente falder, vil renten på dit lån falde tilsvarende, og du vil ikke skulle betale lige så mange penge i renter. Omvendt betyder det så, at hvis markedsrenten stiger, så stiger renten også på dit lån, og erhvervslånet bliver dermed dyrere.

Hvis du ønsker at optage lån med variabel rente, men gerne vil sikre dig mod alt for store rentestigninger, har du i mange banker mulighed for at lægge et renteloft på dit lån, så du dermed sikrer dig, at renten på dit lån ikke overstiger en på forhånd bestemt rente.

Hurtig lån online

Erhvervslån uden sikkerhed

Går du ned i din almindelige bank og siger, at du ønsker at optage et lån til din virksomhed, vil du formentligt få af vide, at de ikke tilbyder erhvervslån uden sikkerhed. Du skal derfor kunne præsentere en form for garanti for, at banken kan få sine penge igen.

Denne sikkerhed kan eksempelvis bestå af værdipapirer eller virksomhedens aktiver, som din bank kan gøre krav på, hvis du af den eller anden grund bliver ude af stand til at betale lånet tilbage.

Hvad end du vælger at stille som sikkerhed for lånet, skal det altså være af stor nok værdi til at kunne erstatte de penge, som din bank ville miste, hvis du mod al forventning ikke kan betale din gæld.

Det er dog ikke alle virksomhedsejere, som kan diske op med en sikkerhed, der kan tilfredsstille banken.

Hvis du er en af dem, vil det glæde dig at høre, at det ikke nødvendigvis behøver at betyde, at du ikke kan optage lån til dit erhverv.

På nettet findes der nemlig en god del muligheder for at optage erhvervslån uden sikkerhed. Du kan f.eks. søge om lån til erhverv hos LendMe, Basisbank og Bank Norwegian.

Hvis du vælger at optage erhvervslån uden sikkerhed online, skal du dog være opmærksom på, at renten typisk vil være en anelse højere, eftersom dette er en måde, hvorpå låneudbydere kan imødekomme den højere risiko, der er forbundet med at tilbyde denne type lån til virksomheder uden nogen form for garanti.

Læs mere om lån uden sikkerhed her

Billige erhvervslån til opstart af virksomhed

Går du med en lille iværksætter i maven? Der er flere, end man lige skulle tro, der leger med tanken om at blive selvstændig. Men for mange bliver det kun ved det. Altså tanken, vel at mærke. Og årsagen hertil er i mange tilfælde økonomisk.

Økonomien behøver dog ikke være en hæmsko! Der findes mange muligheder for at finde billige lån til opstart af virksomhed – både hos de traditionelle banker, men også på nettet!

Hvis det er et billigt erhvervslån til opstart af virksomhed, du leder efter, anbefaler vi dig, at de først forhører din bank, da du typisk får den laveste rente i din private bank.

Når det er sagt, skal du være opmærksom, at din bank som oftest stiller nogle ganske høje krav, som kan være svære at imødekomme, og det er derfor ikke alle, der kan blive godkendt til billige erhvervslån til opstart af virksomhed i banken.

Kan du nikke genkendende til det? Så læs med her.

Der findes en lang række alternativer til billige erhvervslån i banken i forbindelse med opstart af virksomheder, og disse alternativer finder du på nettet.

Prøv bare at skrive “erhvervslån til opstart af virksomhed” i Googles søgefelt, og du vil blive præsenteret for et bredt udvalg af lånemuligheder til sultne iværksættere.

Billig lån

Danmarks billigste erhvervslån uden om banken

Som vi allerede har været inde på, så får du sandsynligvis Danmarks billigste erhvervslån i banken, hvis – og det er et stort “hvis” – du formår at komme gennem nåleøjet.

Hvis vi skal kigge lidt nærmere på erhvervslån uden om banken, findes der nogle billige alternativer på det online lånemarked, som for alvor kan kickstarte din forretning og gøre din drøm om at blive selvstændig virkelig.

Et af Danmarks billigste erhvervslån online findes eksempelvis hos Ferratum Business. Her kan du låne mellem 15.000 kr. og 1,5 mio. kr. til din virksomhed med en månedlig rente på max. 2,9 %.

For at blive godkendt, skal du opfylde følgende:

 • Du skal have et CPR-nummer
 • Du skal have et CVR-nummer
 • Du skal kunne bevise din identitet ved login med NemID
 • Du skal kunne bevise dine nuværende virksomheds indtægter
 • Du skal have drevet virksomheden aktivt i min. 6 måneder
 • Du skal have en årlig omsætning på min. 400.000 kr.
 • Du skal have base i Danmark
 • Du skal have en bankkonto dedikeret til virksomhedens drift

Opfylder du alle ovenstående krav, er der god mulighed for, at du vil blive godkendt til et af Danmarks billigste erhvervslån online.

Hvis du har brug for at låne penge for at blive i stand til at købe de perfekte lokaler til din virksomhed, kan du mange steder ansøge om erhvervslån til fast ejendom – også online.

En af de ting, du skal være særligt opmærksom på, når du låner penge til fast ejendom, er, at lånet typisk kommer med sikkerhed i ejendommen.

Det betyder med andre ord, at det pengeinstitut, hvorigennem du optager lånet, har pant i ejendommen og kan gøre krav på den, hvis du ikke formår at overholde den aftalte tilbagebetalingsordning.