Finansiering af bil

Køb af ny bil

Har du fundet din ønskebil eller har du brug for at vide hvor meget du kan låne og hvordan du finder den bedste finansiering af bil. Finansiering af bil kan i dag gøres på flere forskellige måder:

  1. Billån
  2. Privatleasing – Billeasing
  3. Bilfinansiering via forhandler
  4. Forbrugslån
  5. En kombination af ovennævnte

Det bedste er uden tvivl at købe sin bil kontant og dermed slippe for at finde finansiering af bil. Bankerne er forsigtige, men det er altid en god ide at begynde dér. De kender som regel ens økonomi. Enkelte banker har specialiseret sig i finansiering af bil. Som regel ønsker bankerne kun at finansiere biler hvis låntager kan lægge minimum 20% i udbetaling. Gerne helt op til 40% i udbetaling. Dermed opnår man en meget billig rente. Hvis du ikke lige står og har til hele udbetalingen kan et forbrugslån måske komme på tale.

Eksempel:
Din nye drømmebil koster 400.000,- 20% udbetaling er 80.000,- Du har sparet 40.000,- op og står nu og mangler 40.000,- kroner. Det kan være fristende at optage et forbrugslån. På den måde kombinerer du bilfinansiering i banken med et forbrugslån. Det samme kan være tilfældet hvis du ønsker at finansiere din nye bil via bilforhandleren. Her står du måske også og mangler et beløb for at de kan bevilge dig et billån til en fornuftig rente. Her kan du også kombinere det med et forbrugslån.

En tredje mulighed kunne være at optage et forbrugslån til hele bilens købspris. Forbrugslån går hos nogle udbydere op til 300.000,- kroner. Hvis du har sparet lidt op og får lidt for din gamle bil er renten på et sådan forbrugslån faktisk ikke ret meget højere end et traditionelt billån i banken.

Hvordan finder du så det rigtige forbrugslån til at kombinere med dit billån? Brug vores formular her på siden og se hvilke lån der passer bedst til dit behov. Men læg nu først et budget og se om du har råd til at finansiere din bil på den her måde.