Hvis du kan låne penge i din egen bank – vil du så det?

Et vigtigt spørgsmål er om du vil låne penge i din egen bank. Hvilke grunde kan der være til ikke at gøre det? Flere og flere ønsker ikke at deres bankrådgiver skal vide hvad de låner penge til. Den ene dag sidder du i banken og blotlægger hele din privatøkonomi og det næste øjeblik møder du din bankrådgiver i Brugsen og bliver bedømt ud fra hvad der ligger i indkøbskurven. Det tror jeg nu ikke de gider at bruge tid på. De taler dagligt med mange kunder, så mon de lige kan huske detaljerne i din privatøkonomi.

En anden væsentlig grund til at overveje om din egen bank er det bedste valg når du skal låne penge er prisen. Det kan straks være mere komplekst at gennemskue. Det første du skal kigge på er prisen på lånet. Dvs. de årlige omkostninger mål i procent. Det er også vigtigt at kigge på andre fordele du kan få ved at etablere lånet i din bank. Måske tilbyder din bank rabat på Dankort og på dit kreditkort.

Måske har du tegnet dine forsikringer gennem banken og ved at optage dit lån dér får du samlerabat på grund af dit samlede engagement. Hvis du kigger isoleret på lånets pris kan en låneoversigt på internettet være et uvurderligt værktøj for at finde ud af om bankens pris er god.