Hvor meget gæld har danskerne?

For første gang har danskerne afdraget på deres gæld ift. året før, skriver TV2 i forlængelse af den seneste opgørelse fra Danmark Statistisk.

Ifølge Danmarks Statistisk så skylder vi i gennemsnit 409.800 kr. i samlede bank- og realkreditgæld, hvis man tager på tværs af alle landets indbyggere. Det er dermed et afdrag på 3600 kr. ift. året før, og er dermed første gang, at vi samlet betaler mere til banker og realkreditinstitutter, end vi låner.

Tallene viser, at vi normalt bliver mere forgældet for hvert år der går, hvilket først og fremmest skyldtes inflationen, men ligeledes at vi har brugt mere, end hvad vi har fået udbetalt, hvilket kun har kunne lade sig gøre pga. de stigende huspriser.

Men efter finanskrisen er forbruget aftaget løbende hvert år, og sidste år var altså første år, hvor vi samlet afdrog mere end vi brugte.

Ifølge artiklen på TV2.dk så har Danmark et af verdens højeste gældsniveauer, hvilket skyldes, at vi har et system, hvor man nemt og billigt kan låne penge til sin bolig, hvilket betyder, at vi tidligere end i andre lande, går ud og køber en bolig.

Du kan selv sammenligne boliglån her.

I Danmark er vi også gode til at binde store værdier i vores ejendomme, og i stedet for at afdrage på gælden, så bruger vi vores indkomst til at spare op til pensionen.