Hvordan finder du det billigste lån?

Der findes en masse låneoversigter på nettet. Hvilke oplysninger skal se efter? Det er vigtigt at se efter Årlige Omkostninger i Procent. Det er faktisk det vigtigste.

I Danmark er lånemarkedet reguleret og tilses af Finanstilsynet Hvis det er et kendt firma med en officiel hjemmeside behøver du ikke være bange for at det er en lyssky virksomhed der forsøger at narre dig. Når du ser efter Årlige Omkostninger i Procent er det vigtigt at være opmærksom på følgende:

  1. Lånebeløb
  2. Løbetid

Når du sammenligner ÅOP skal lånebeløbet og løbetiden være det samme. Løbetiden er det antal år eller måneder du skal bruge for at betale lånet tilbage. Du kan ikke sammenligne prisen på to lån hvor de begge er på 50000 kroner men hvor løbetiden på det ene er 3 år og på det andet 5 år. Du kan heller ikke sammenligne prisen på to lån hvor begge lån har en løbetid på 4 år og det ene er på 50000 kroner og det andet er på 100000 kroner. Når du sammenligner ved hjælp af en låneoversigt bør der være en funktion hvor du kan vælge lånebeløb og løbetid. Hvis du skal sammenligne priserne med den pris du har fået i banken er det derfor vigtigt at du kan vælge præcis de samme vilkår på de lån du skal sammenligne med.