Nu stiger prisen på realkredit

En af landets helt store realkreditinstitutter har netop varslet prisstigning på deres bidragssatser og gebyrer, hvilket betyder, at det bliver dyrere at låne penge igennem et realkreditlån.

Denne prisstigning vil formentlig påvirke resten af markedet grundet den lave konkurrence, som i øjeblikket findes på realkreditmarkedet. Typisk når en af de store realkreditinstitutter hæver priserne, følger de andre med. Årsagen til at realkreditinstitutterne uden lige kan hæve priserne uden at kunderne flygter, skyldes lovgivningen på markedet, og at en stor del af kunderne til en hvis grad er bundet til deres realkreditinstitut. Dette er de, hvis deres gæld er større end værdien af deres hus – altså teknisk insolvente.

Årsagen til at realkreditinstitutterne vælger at sætte priserne op på deres realkreditlån er at profitmarginalerne i branchen er historiske lave grundet et udsædvanligt lave renter, og bankerne presser på for at øge deres indtægter.

Mere konkurrence på markedet ville kunne ændre på denne tendens, og reglerne på markedet skal ændres, så man kan skifte realkreditinstitut, selvom man er overbelånt.

Der kan være mange penge at spare ved at skifte realkreditselskab, så tjek løbende priserne på de forskellige lån. Gerne en til to gange om året. Her kan du bruge Pengeinfo’s sammenligning af realkreditlån.

Vælg et lån, der passer til dig, og vent ikke med at skifte hvis du kan se, at du betaler for meget.