Ny lånetype til boliglån i provinsen

Arbejdernes Landsbank har netop lanceret en ny lånetype, som skal hjælpe udkantsområderne i Danmark til at skaffe finansiering af deres boliger. Det skal ifølge Søndagsavisen hjælpe danskere med ellers sunde økonomier, og som tidligere har haft svært ved at låne penge til deres hus, med at få et realkreditlån.

Se, hvilke lån du kan få her.

Billig lån

Desværre findes der områder i landet, hvor realkreditinstitutterne har en lille interesse i at låne folk penge. Enten er det fordi, at realkreditinstitutterne frygter, at husene er usælgelige ellers kan det simpelthen være, at de er for billige.

Arbejdernes Landsbanks nye lån er et 20-årigt lån til din bolig, der tilbydes med en rente på mellem 3,95% og 4,75%, hvilket er en smule højere, end hvad du kan få et lån i et realkreditinstitut til, men banken mener også, at den påtager sig en højere risiko end andre låneudbydere siger Gert R. Jonassen, direktør hos Arbejdernes Landsbank til Berlingske Business.

Iflg. Arbejdernes Landsbank vil de gå ind og vurdere og give kunden en personlig vurdering og give dem et lån, hvis de opfylder deres kriterier, selvom realkreditinstituttet har valgt ejendommen fra.

For at kunne få lånet, skriver Arbejdernes Landsbank, at du skal opfylde følgende:

  1. Ejendommen skal være vurderet og godkendt af en af bankens egne vurderingskonsulenter.
  2. Den sikkerhed, som du stiller ifm. lånet skal være med et direkte pantebrev i den belånte ejendom som skal have samme størrelse som lånet. Pantebrevet skal ligge inden for maksimalt 60% af ejendommens værdi.
  3. Ligesom alle andre lån, så skal du  have en minimum udbetaling på mindst 5% af boligens værdi samt omkostninger til stiftelse af lånet.

Du kan læse mere om dette lån her.