Kontakt / Presse

Tag kontakt til os via nedenstående, for information om pressemateriale, prissammenligning, udtalelser mm.Om Pengeinfo.dk

Pengeinfo.dk er udviklet til dig, ønsker et overblik over det online lånemarked i dag. Vi giver dig spændende artikler, indsigt i det økonomiske vejr i Danmark og gode råd omkring din privatøkonomi.

“Hvad sparet er tjent!”

Mange siger det uden at tænke over hvad det betyder. Andre bilder sig det ind og bruger det ubevidst som undskyldning når de køber noget hvor der står ‘nedsat’ eller ‘spar’. Men er sætningen “hvad sparet er tjent!” dybest set ikke noget vrøvl? Hvad synes du om dette citat:

“Rabat er en påmindelse om hvor lette vi er at snyde. Og det synes vi er fedt!” – Francis Dime, ekspert i opsparing og budget

To modsatrettede citater. Hvad synes du er mest logisk? Forestil dig at du laver et budgetskema. Når du indsætter dine indtægter på de øverste linjer i skemaet så medtager du alle de besparelser eller rabatter som du forventer at få? Dit budget kommer jo til at se rigtig godt ud med masser af indtægter. Hvis du vælger at gøre det, skal du også medtage den fulde pris af de varer du har købt med rabat, når du skriver dem ind i dit budgetskema. Enden på sagen er at dit rådighedsbeløb vil være det samme uanset om du tager dine besparelser med eller du ikke gør. Og er det ikke det som det drejer sig om når vi taler privatøkonomi. Det må være bundlinjen. Det beløb, som du har tilbage til dig selv når dine faste udgifter og dine forskellige køb er trukket fra i regnskabet. Det forklarer meget godt vores mission med Pengeinfo. Vi vil gerne vinkle privatøkonomiske emner fra flere sider. Måske kan det hjælpe dig til at tage de rigtige beslutninger. Men måske vigtigst af alt – lære at gennemskue privatøkonomiske produkter og de argumenter, som udbyderne anvender for at få dig til at købe det. Der er blevet sagt følgene om lotteri:

“Lottery: A tax on people who are bad at math.” ? Ambrose Bierce

Lotteri er skat på mennesker som er dårlige til matematik. På samme måde er en dårlig privatøkonomi skat på mennesker, som ikke sætter sig ordentlig ind i helt basale og fundamentale privatøkonomiske produkter, begreber og metoder. Pengeinfo ønsker at give almindelige lønmodtagere større forståelse af almindelige og komplicerede privatøkonomiske emner ved at forklare emnerne enkelt og ved at relatere dem til forbrugernes situation og lade dem se mulighederne. Muligheder som kan give luft i økonomien og som gør udtrykket ‘den kloge narrer den mindre kloge’ til skamme. Den kloge kan nemlig ikke narre den kloge. Derfor bliv klog på penge. Vi håber du vil nyde læsningen og deltage aktivt i debatten.