Realkreditlån - Sammenlign renter og priser her

Værd at vide om realkreditlån

Når du skal til at vælge hvilket realkreditlån, som du vil optage og bruge til at betale dit hus, så skal du først og fremmest kigge på realkreditlånets rentesats, løbetid og lånetype. Herudover er det også væsentligt at se på, om realkreditlånet er med eller uden afbetaling. Til sidst er der stiftelsesomkostninger, som er de udgifter, der er forbundet med etablering af lånet.

Rentesats
Realkreditlånets rentesats repræsenterer den pris, som du løbende skal betale for at låne pengene. Dvs., at jo højere renten på dit realkreditlån er, jo højere månedlige udgifter til lånet vil der være. Denne rente ændrer sig tit, og afhænger ofte af Nationalbankens rente, som løbende bliver tilpasset ud fra svingninger i markedet (høj/lav konjunktur etc.).

Realkreditlånets løbetid

Løbetiden afspejler den periode, som du skal tilbagebetale lånet over. Som udgangspunkt vil et realkreditlån strække sig over 30 år, men der findes også eksempler på 10 årige realkreditlån. Løbetiden på dit realkreditlån har ligeledes en indflydelse på din månedlige udgift samt hvor meget du i sidste ende skal betale for at låne pengene. Jo længere løbetid der er på realkreditlånet, jo lavere er den månedlige betaling – hvorimod renteudgiften i sidste ende vil være højere.

Realkreditlån med afdragsfrihed

De fleste realkreditlån tilbyder afdragsfrihed, hvilket giver dig mulighed for kun at skulle betale rentesatsen. Dette vil dog i de fleste tilfælde kun gælde for en periode af lånets løbetid, og afhænger også af lånetypen. Herudover har det også en betydning hvilket realkreditinstitut, som du vælger, da de tilbyder forskellige sammensætninger af realkreditlånet, når du skal finansiere dit boligkøb med fuld afdragsfrihed.

Det mest normale er, at man optager et realkreditlån med afdragsfrihed. Realkreditinstitutterne kan i realiteten selv bestemme længden på afdragsfriheden, men det vil typisk strække sig over 10 år.

Når du optager et afdragsfrit realkreditlån, skal du være opmærksom på, at gælden på dit realkreditlån ikke bliver nedbragt i den afdragsfrie periode.

Forskellige realkredit-lånetyper:

Der findes en række forskellige sammensætninger af realkreditlån, som kan være meget forskellige ift. løbetid, tilbagebetaling etc., og det kan derfor godt betale sig, at sætte sig ordenligt ind i hvilke muligheder der er, da det kan have stor indflydelse på din privatøkonomi. Som udgangspunkt kan et realkreditlån kan finansiere op til 80 % af din ejendoms værdi. Fem populære realkreditlån er

  1. Obligationslån med fast rente
  2. Obligationslån med variabel rente
  3. Obligationslån med afdragsfrihed
  4. Kontantlån med fast rente
  5. Kontantlån med variabel rente (rentetilpasningslån)