Rente limbo – ”How low can you go?”

Finans.dk skrev i mandags (8. juni 2015): ”Svært at vælge det rette lån efter kursfald”. Ja – når kurserne falder, så stiger renten. Finans.dk citerer en boligøkonom fra Nordea, som siger: ”Vi befinder os i en meget usædvanlig situation i en form for rente-limbo. De rentestigninger, vi har set, er uforklarlige, derfor kan det gå begge veje” For ikke så længe siden kunne de vakse boligejere optage 30 årige obligationslån til 2% i årlig rente. Det var historisk billigt. I løbet af kort tid faldt kursen imidlertid, så nu er renten på en 30 årig obligation 3 – 3,5%. De korte renter – de renter, som der er på de variabelt forrentede lån er også steget lidt.

Men – holdt. Renten er stadig lav og økonomerne forventer at det lave niveau vil fortsætte et stykke tid endnu. Og ifølge boligøkonomen er rentestigningen uforklarlig. Vi skal derfor ikke blive overraskede hvis den pludselig falder igen. Artiklen i Finans.dk nævner uroen i Grækenland og at renterne på grund af denne uro kan presses nedad af nervøse investorer.

Presset vil fortsætte frem mod den 19. juni, som er sidste frist for at en aftale. Der er også nogen der er nervøse for at Grækenland falder ud af eurosamarbejdet. Det presser også renten nedad. Hvad skal du vælge hvis du tænker på at konvertere eller optage nyt lån? Det er der faktisk ikke så mange der tør at byde på. Realkreditinstitutterne anbefaler de renter hvor obligationerne er tættest på kurs 100. Du kan læse artiklen på Finans.dk her.

Ugens citat:

“I’d like to live as a poor man with lots of money” (Jeg kunne tænke mig at leve som en fattig med masser af penge) Rigtig god weekend! Team Pengeinfo