Skift bank

Hvilken bank skal jeg vælge?

Står du og skal skifte bank? Så kan det være svært at finde ud af hvilken bank du skal vælge. På den ene side har der de sidste mange år tegnet sig et dystert billede af den danske banksektor og på den anden side er vi alle tvunget til at have en bankforbindelse for at kunne få udbetalt løn og ydelser fra det offentlige. Det er også nødvendigt at være kunde i en bank hvis man ønsker et Dankort eller et kreditkort.

Hvordan vælger du den rigtige bank?

Inden du foretager et valg er det godt at stille sig selv et ransagende spørgsmål. Hvorfor vil jeg skifte bank? Kunne det være en af følgende årsager:

  • Jeg har fået afslag på et lån
  • Jeg synes gebyrerne er for høje
  • Jeg har fået dårlig rådgivning
  • Jeg har slet ikke fået nogen rådgivning
  • Jeg har bare lyst til at prøve noget nyt

måske er det en helt anden grund. Hvis det er personrelateret. For eksempel en bankrådgiver, som du ikke har kemi med, så vil jeg i første omgang spørge om det er muligt at få en anden bankrådgiver. Afhængig af svaret kan du give det chance mere. Hvis du alligevel beslutter dig for at skifte skal du gøre op med dig selv hvad du prioritere højest:

  • Gode priser – det vil sige lave gebyrer og høje indlånsrenter- nemt at få et lån osv.
  • God rådgivning – jeg betaler gerne lidt ekstra bare jeg føler at mine penge er i gode hænder

Hvis du udelukkende går efter priser skal du finde ud af hvilke bankprodukter du bruger mest. Låner du ofte? Har du brug for kreditkort? Har du en stor pensionsopsparing, børneopsparing mv.

Søg bank priser på nettet. Vi anbefaler to steder. Det ene sted er MyBanker og det andet er Pengepriser. Pengepriser.dk er Finansrådets og Forbrugerrådets fælles portal hvor bankerne selv indberetter deres priser.  MyBanker er et privat foretagende, der ligesom vores side er reklamefinansieret. Det kan give et lidt unuanceret billede, men vi vil anbefale at bruge begge sites for at finde ud hvilken bank, der er billigst.

Hvis du prioriterer en god rådgivning højt vil vi anbefale at lave et ‘CV’ over din økonomi og sende det til 5 udvalgte banker. Giv dem 14 dage til at komme med et forslag til hvordan de kan hjælpe dig bedst.

Sørg altid for at lade banken fortælle hvem de samarbejder med og om de får provision eller andre former for ydelser, når de sælger eller anbefaler andres produkter.

En anden god måde at finde den rigtige bank på er ved lytte til andres anbefalinger. Spørg dine gode fortrolige venner hvilken bank de anvender. Hvis de er tilfredse så spørg hvorfor de synes at deres bank er så god. Hvis nogen af dine venner er glade for en bank er der stor sandsynlighed for at du også bliver det. Apropos anbefalinger. Lad mig høre hvilken erfaring du har med landets banker. Det kan være både gode og dårlige erfaringer.