SMS lån - rigtig løsning hvis du mangler penge?

Du læser det her fordi du har brug for ekstra penge her og nu. Hvis det er rigtigt skal du læse videre. SMS lån er nemme og hurtige at få - men der er et bedre alternativ. Inden jeg fortæller dig om et alternativ til SMS lån vil jeg kort fortælle hvorfor SMS lån ikke er den bedste løsning for dig. Og være nu ærlig overfor dig selv når du læser følgende:

Hvis du tager et SMS lån på 2.000 kroner NU. Er du så sikker på at dit akutte pengebehov bliver løst når du får at vide at du skal betale 2.500,- kroner tilbage om kun 30 dage? Om en måned opstår der et nyt akut behov (du skal nemlig betale dit lån tilbage). Du kan nu søge om et nyt SMS lån på 2.500,- kroner, som skal betales tilbage med 3.125,- kroner om kun 30 dage.

Er det en god idé? Nej - det synes jeg ikke.

Fik du den? Del det med dine venner: SMS lån er nemme og hurtige at få - men der er et bedre alternativ - Klik her for at tweete

Her kommer et godt råd til dig:

Hvis du virkelig har akut brug for et mindre beløb mellem 500 og 4000 kroner i 30 dage, så vil jeg påstå at du ikke har helt styr på din økonomi. Tag tyren ved hornene og få ryddet ordentlig op i din økonomi.

Lån lidt mere og betal dem stille og roligt tilbage i løbet af et år eller mere. Ryd op i din økonomi. Der er flere gode alternativer til SMS lån.

Tag et almindeligt banklån på 5.000 kroner eller måske på 10.000 kroner eller mere hvis det er nødvendigt.

Kan jeg det? tænker du! Ja - og tænk så over følgende: Hvis du ikke kan godkendes til at låne 10.000 kroner kan du sikkert heller ikke godkendes til at få et SMS lån.

Gå ned i din bank og spørg om du kan blive godkendt til at låne 10.000.

Men sørg nu for at få alle nødvendige oplysninger om rente og gebyrer hvis din bank giver dig tilsagn om at låne penge.

SMS lån - hvad koster de?

Den primære grunde til at vi synes det er klogt at forsøge med et alternativ til SMS lån er:

Prisen på SMS lån.

SMS lån har Årlige Omkostninger i Procent på mere end 1.000. Det er en meget høj pris at betale for at låne penge. At låne penge via SMS er en fremragende idé og vi tror at SMS lån med tiden vil ændre form og blive en del at det produktudbud, som bankerne tilbyder. SMS lån vil nok altid være en forholdsvis dyr låneform, men med mere konkurrence og hvis SMS-lånene bliver udbudt fra bankerne, så tror vi det vil blive en låneform med en lavere pris end i dag. Se sms lån her.

Hvem tilbyder SMS lån?

Jeg har registreret følgende udbydere af SMS lån: 1. Ferratum Danmark ApS 2. Mobillån Danmark ApS 3. Folkia AS 4. Vivus (4finance Group) 5. Kvikautomaten (drevet af Ferratum Danmark ApS) De tilbyder lån i størrelsesordenen fra 500,- kroner til 6.000,- kroner. Løbetiden på et SMS lån er typisk mellem 30 og 45 dage.

Krav til ansøger SMS lån

Ansøger skal være 20 - 21 år. Ansøger skal have folkeregisteradresse i Danmark og må ikke være registreret i RKI eller Debitor Registeret. Der kræves også egen email adresse og et åbent telefonnummer og selvfølgelig en bankkonto, som beløbet kan overføres til. Flere udbydere anvender nu også NemID og overføre beløbet til din NemKonto. Hvis prisen for SMS lånet beregnes som renter kan de fratrækkes på selvangivelsen. Hvis det beregnes og opkræves som gebyr kan det ikke trækkes fra på selvangivelsen. Der stilles krav til indkomst, som typisk afhænger af lånebeløbet. Vi har bemærket at der ikke stilles krav til årsopgørelse og lønsedler. Da hele processen foregår over internettet og /eller mobiltelefonen er der fortrydelsesret på 14 dage.

Tilbagebetaling af SMS lån

Ferratum Denmark overdrager, straks efter etablering af SMS lånet fordringen til et andet selskab, som står for opkrævning og effektiv inddrivelse hvis lånet misligholdes. Ved misligholdelse vil der løbe mange gebyrer på og det kan vise sig at blive et rigtig dyrt bekendtskab. Hos Ferratum Denmark skal beløbet indbetales på en konto i Nordea. Det er der ikke noget mærkeligt eller forkert i, men det fremgår af betingelserne at manglende identificering af indbetalingen betragtes som misligholdelse. Og så løber der strafrenter på. Det betyder at indbetalingen skal foretages 100% korrekt og med angivelse af korrekt faktura nr. eller referencenummer for ikke at blive betragtet som misligholdt. Enhver misligholdelse er lig med flere gebyrer. Der skal ikke mange fejl til før man ender med at skulle betale mere end det dobbelte tilbage. Hvis du ikke kan betale efter flere rykkere og du ender med at modtage en inkassoskrivelse, så er der ikke lang vej til en registrering i RKI og så er det helt slut med at låne penge.

Ansøgning og godkendelsesproces

Et SMS lån søges via nettet i kombination med sin mobiltelefon. 1. Efter godkendelse fremsendes låneaftale, låneformular, lånevilkår, pinkode mm. via e-mail eller med posten. 2. Pinkoden godkendes via SMS eller på udbyders hjemmeside. 3. Beløbet overføres til din NEMkonto eller bankkonto i løbet af et par dage. 4. Du modtager faktura med angivelse af lånebeløb, gebyrer, renter mv samt forfaldsdato og med information om hvordan lånet skal tilbagebetales. Låneaftalen skal IKKE underskrives. Når du godkender PINkoden og du har modtaget den skriftlige bekræftelse via e-mail eller post anset låneaftalen for effektueret. Du er herefter juridisk bundet af aftalen. (processen kan variere fra udbyder til udbyder Vivus anvender for eksempel NemID hvilket gør processen nemmere og hurtigere).

Politikerne og SMS lån

Mange politikere vil have SMS lån forbudt. Problematikken tages løbende op. Senest sommeren 2012. Her er et link til en af artiklerne.

Erfaring og eksempler med SMS lån

Har du gode eller dårlige erfaringer med SMS lån vil jeg blive glad hvis du vil skrive om dem her på bloggen.


Hvad er et SMS lån?

SMS lån er et kortsigtet lån, som du typisk afbetaler indenfor få måneder. De årlige omkostninger (ÅOP) på disse lån er typisk højere en gennemsnittet (mellem 10-40%). En tommelfingerregel er, at jo kortere løbetid på lånet, jo højere rente (ÅOP) er der på lånet.

Selvom SMS lån som udgangspunkt er enormt dyre, så kan der være tilfælde, hvor du kan låne penge gratis. Det kan du bl.a. hos Vivus, som giver dig mulighed for at låne penge i en kort periode gratis.


Kan jeg optage et SMS lån?

Den absolutte fordel, og årsagen til at mange optager SMS lån er, at du kan få pengene udbetalt hurtigt, og at det er enormt nemt at ansøge. Lånet kan nemlig optages blot ved at sende en SMS på din mobiltelefon. Hvis du gerne vil optage et SMS lån skal du blot:

 1. Find et lån vores vores hjemmeside.
 2. Klik ”Ansøg nu”.
 3. Herefter vil du blive viderestillet til en låneudbyderes hjemmeside.
 4. På låneudbyderens hjemmeside vil du blive anmodet om at udfylde enkelte detaljer omkring dig selv, og hvor meget du ønsker at låne.
 5. Efter du har ansøgt om lånet, skal du vente et øjeblik (tager normalt ikke længere end et par minutter).
 6. Bliver du godkendt, sættes pengene ind på din konto med det samme.


Tilbagebetaling af SMS lån

Dette kommer naturligvis an på lånet, men SMS lån har en meget kort løbetid, og tilbagebetalingstiden varierer typisk fra 14-60 dage.


Hvor meget kan man låne?

Dette afhænger igen af udbyderen af SMS lånet, men SMS lån kendetegnes ved de små lånebeløb, og derfor skal man ikke forvente, at man kan låne meget mere end 10.000 kr. Det er til gengæld en effektiv måde at låne mindre beløb, hvis behovet pludselig opstår.


Hvad er fordelene ved SMS lån?

Selvom lånet oftest er dyrt at optage, der også en række fordele ved at optage lånene. De primære fordele er:

 1. Det er nemt og hurtigt
 2. Oftest tager det ikke mange minutter, før du er blevet godkendt og du kan modtage lånet. Det eneste du skal gøre, er at udfylde ansøgningsformularen på udbyderens hjemmeside, og herefter kan du få lånet udbetalt, såfremt du bliver godkendt.

Lån uden sikkerhed

SMS lån kræver ikke, at du stiller sikkerhed i nogle af dine værdier. Dvs., at du kan låne pengene uden at skulle give låneudbyderne pant i f.eks. bolig eller bil.

Nem bevilling af lån

Eftersom man kan låne pengene uden at man skal i dialog med en bankrådgiver, der skal godkende sig, så er der let adgang til at få udbetalt pengene.


Hvad er ulemperne ved SMS lån?

Ift. andre lån så er den største ulempe den høje rente. Her skal man bl.a. være opmærksom på, at det kan blive rigtig dyrt, hvis man ikke kan tilbagebetale lånet inde for den aftalte løbetid.


Krav til SMS lån

Ved normale lån skal du oftest ned og tale med din bankrådgiver i banken, inden du kan få godkendt lånet. SMS lån er langt lettere. Har skal du blot ansøge på en af udbydernes hjemmesider, og herefter kan du få udbetalt lånet, hvis du bliver godkendt.

Der findes dog en række krav, som du skal opfylde:

 1. Alder
  Den første er alder. Nogle udbydere har en minimums aldersgrænse på 23 år. Du kan bruge vores sammenligningstjeneste til at finde ud af, hvilke lån du kan få.
 2. Indkomst
  Din indkomst kan også have en afgørende rolle i om du kan få lov til at låne penge. Her vil de ofte kigge på hustandens indkomst, dvs. hvis du bor sammen med en kæreste, kone e.l., så skal det sammenlægges.
 3. Job
  Din jobsituation kan også være ret vigtig for, om du kan få et lån.