Gode råd når du skal veksle valuta

Gør det hjemmefra

Mange venter med at anskaffe sig lokalvalutaen, til man er ankommet i til sin destination. Her vil man typisk bruge den første og bedste hæveautomat. Udfordringen er, at når du hæver penge i en hæveautomat, så vil du bliver du typisk vil blive pålagt et gebyr pr. hævning, samtidig vil du ofte få en markant dårligere kurs, end hvis du har handlet hjemmefra. Mange banker har også en begrænsning på, hvor meget du kan hæve i udlandet, og du kan dermed risikere, at du ikke kan få dækket dit behov, hvis du ikke har vekslet hjemmefra.

Brug din egen bank

Mange banker tilbyder gebyrfri veksling af valutaer, hvis man er kunde i deres bank. Herudover er der ingen begrænsninger for, hvor mange penge du kan veksle, og det er dermed kun din egen økonomi, der sætter en grænse for, hvor mange penge du kan få ud.

Få flere tilbud

Selvom du muligvis har en god aftale med din bank om gebyrfri vekslinger, så kan du med fordel undersøge andre valuta-vekselerer for at se, om de kan tilbyde en bedre valutakurs. Dette giver specielt god mening, hvis der er tale om et større beløb.

Brug en valutaomregner

Valutakurser ændrer sig konstant, og der kan være mange penge at spare/hente, hvis man veksler på det rigtige tidspunkt. Hold dig derfor løbende opdateret på en valutaomregner, og slå så til, når du føler, at valutakursen ikke bliver lavere.